Montse

Des de ben petita ja dibuixava plànols i m’agradava jugar amb l'espai, de manera que vaig decidir estudiar arquitectura a Barcelona. Per aquella època, també vaig treballar com a monitora i coordinadora de casals i colònies d'estiu per a infants i adolescents, experiència que recordo amb molt de gaudi i aprenentatge.
Un cop acabada la carrera, vaig marxar a viure a Buenos Aires (2010-2022) i vaig encarar la meva professió com arquitecta des d'una mirada més social, enfocant-me en els barris en situació de vulnerabilitat. Especialitzar-me com a urbanista i exercir com a professora en diferents universitats, m’ha permès nodrir-me de coneixements i experiències sobre com habitem i interactuem en el territori. Des d'aquesta mirada, estic enfocada a promoure una convivència més sostenible i inclusiva difuminant les barreres que ens posem com a societat.

Des de fa uns anys, he estat incorporant eines per a poder intervenir en l’àmbit social i personal, camí que m’ha portat a formar-me com a coach ontològic (vessant del coaching llatinoamericà) i a crear el projecte LiRA. Ambdós camins volen abordar en la transformació personal d'una manera reflexiva per a millorar l'entorn en el que convivim.

LiRA

El personatge de la LiRA representa el meu alter ego. Va néixer al 2020 a les rajoles de la meva llar de Buenos Aires i es va convertir en una afició diària. Vincula les meves principals passions (que també són les meves professions) de manera essencial: interacció amb l’espai de manera artística; el coaching i la participació social.

La LiRA es tracta d'una expressió senzilla que interactua amb objectes quotidians d’una manera diferent i divertida. Aquesta composició vol provocar un diàleg amb l’observador/a, és a dir, l’interpel.la directament tot trencant la quarta paret i ens proposa pensar un vincle diferent amb el que ens rodeja tot imaginant-nos habitar altres móns de fantasia. Per tant, el principal propòsit de la LiRA és invitar-nos a reflexionar sobre el nostre entorn.

La reflexió la reafirmo a través de preguntes simples i directes per a fer-nos despertar altres maneres de veure la nostra quotidianitat en general. Aquestes preguntes són disparadors que ens volen provocar altres mirades sobre quelcom que donem per fet i que, potser, ni ens pensem que ho podem mirar diferent. És així com el poder de les preguntes ens permet obrir noves perspectives i ampliar el nostre àmbit d'actuació.